follow ior in facebook follow ior in youtube


 Χρήσιμες Πληροφορίες για την Μαρίνα Ρεθύμνου

Useful Information about the Marina of Rethymno

Ιστιοπλοϊκός Κόσμος

Ενοικίαση Ιστιοπλοϊκού Σκάφους ΑΚΑΣΤΗ, Ρέθυμνο

 

Γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας

Γεωγραφικό διαμέρισμα είναι οι περιοχές εκείνες της Ελλάδας που παρουσιάζουν κοινά χαρακτηριστικά και ανήκουν γεωγραφικά στον ίδιο χώρο.
Η Ελλάδα αποτελείται από 9 γεωγραφικά διαμερίσματα:

  • Θράκη
  • Μακεδονία
  • Ήπειρος
  • Θεσσαλία
  • Στερεά Ελλάδα
  • Πελοπόννησος
  • Κρήτη
  • Νησιά Ιονίου Πελάγους
  • Νησιά Αιγαίου Πελάγους

Η Θράκη είναι μια ιστορική και γεωγραφική περιοχή των Βαλκανίων στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Σήμερα το όνομα Θράκη υποδηλώνει μια περιοχή που εκτείνεται στη νότια Βουλγαρία (βόρεια Θράκη), τη βορειοανατολική Ελλάδα (δυτική Θράκη), και την ευρωπαϊκή Τουρκία (Ανατολική Θράκη).
Αποτελείται από τους νομούς Εβρου, Ροδόπης, Ξάνθης.

Η Μακεδονία ( ή Ελληνική Μακεδονία, όπως αναφέρεται στο εξωτερικό), είναι ένα από τα γεωγραφικά διαμερίσματα της ηπειρωτικής Ελλάδας και αποτελεί το νότιο και μεγαλύτερο μέρος της ευρύτερης γεωγραφικής και ιστορικής περιοχής της Μακεδονίας. Βρίσκεται ανάμεσα στην οροσειρά της Πίνδου και τον ποταμό Νέστο.
Αποτελείται από τους νομούς Δράμα, Καβάλας, Σερρών, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας και Γρεβενών.

Η Ήπειρος είναι ένα από τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας. Αποτελείται από τους νομούς Άρτας, Ιωαννίνων, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας. Πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη είναι τα Ιωάννινα.

Με τον όρο Θεσσαλία στη σύγχρονη περιφερειακή κατανομή της ελληνικής ανθρωπογεωγραφικής διασποράς, εννοούμε την ευρύτερη περιφέρεια και ιστορική-γεωγραφική περιοχή που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του ηπειρωτικού κορμού της κεντρικής Ελλάδος. Στη σύνθεσή της περιλαμβάνει τους νομούς Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων. Με πρωτεύουσα την Λάρισα.

Η Στερεά Ελλάδα ή Κεντρική Ελλάδα είναι γεωγραφικό διαμέρισμα της Ελλάδας. Τους νομούς της Στερεάς Ελλάδας αποτελούν οι Αιτωλοακαρνανία, η Ευρυτανία, η Φωκίδα, η Φθιώτιδα, η Βοιωτία, η Εύβοια και η Αττική. Η περιοχή είναι γνωστή παραδοσιακά ως Ρούμελη, όρος ο οποίος συνήθως δεν περιλαμβάνει την Αττική.

Η Πελοπόννησος είναι η μεγαλύτερη χερσόνησος της Ελλάδας. Βρίσκεται στα νότια του ηπειρωτικού της τμήματος της χώρας και συνδέεται με τη Στερεά Ελλάδα μέσω μιας στενής λωρίδας γης, του Ισθμού της Κορίνθου στον οποίο το 1893 κατασκευάστηκε η ομώνυμη διώρυγα, μετατρέποντάς την ουσιαστικά σε νησί. Επιπλέον, από το 2004 η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου συνδέει την Πελοπόννησο με την ηπειρωτική Ελλάδα. Η Πελοπόννησος διαιρείται διοικητικά σε επτά νομούς Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Αρκαδία, Λακωνία, Αργολίδα και Κορινθία, με ένα μικρό τμήμα της να υπάγεται στο νομό Αττικής.

Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και το 5ο μεγαλύτερο στη Μεσόγειο (Η γνωστή από τα αρχαιότατα χρόνια μεγάλη κλειστή θάλασσα, που βρίσκεται ανάμεσα σε τρεις ηπείρους την Ευρώπη, Ασία και την Αφρική). Πρωτεύουσα καθώς και μεγαλύτερη πόλη της είναι το Ηράκλειο. Οι γεωγραφικές συντεταγμένες της είναι περίπου 35° Β 24° Α. Η Κρήτη βρίσκεται νότια από το Αιγαίο πέλαγος, βόρεια από το Λιβυκό. Είναι τμήμα της περιφερειακής διοίκησης της Ελλάδας. Χωρίζεται στους νομούς Ηρακλείου, Χανίων, Λασιθίου και Ρεθύμνου.

Η Περιφέρεια Ιόνιων νησιών είναι μία από τις δεκατρείς περιφέρειες της Ελλάδας ( Αττική, Στερεά Ελλάδα, Κεντρική Μακεδονία, Κρήτη, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Ήπειρος, Ιόνια νησιά, Βόρειο Αιγαίο, Πελοπόννησος, Νότιο Αιγαίο, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία). Αποτελείται από τους νομούς Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Λευκάδας και Ζακύνθου.

Τα Νησιά Αιγαίου Πελάγους, είναι ένα από τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας.
Περιλαμβάνονται τα ελληνικά νησιά του αιγαίου:

Θάσος - Σαμοθράκη - Αμμουλιανή Χαλκιδικής, Β. A. Αιγαίου Λέσβος, Χίος, Σάμος, Λήμνος, Ικαρία, Άγιος Ευστράτιος, Ψαρά, Φούρνοι, Οινούσσες, Θύμαινα, Β. Δ. Αιγαίου Βόρειες Σποράδες, Σκύρος, Σκόπελος, Αλόννησος, Σκιάθος, Κυρά Παναγιά, Περιστέρα, Γιούρα, Σκάντζουρα, Πιπέρι, Νησιά Αργοσαρωνικού Σαλαμίνα, Αίγινα, Ύδρα, Πόρος, Σπέτσες, Δοκός, Αγκίστρι, Σπετσοπούλα, Ψυττάλεια, Εύβοια, Ν. Αιγαίου Κυκλάδες, Νάξος, Άνδρος, Πάρος, Τήνος, Μήλος, Κέα, Αμοργός, Ίος, Κύθνος, Μύκονος, Σύρος, Θήρα (Σαντορίνη), Σέριφος, Σίφνος, Σίκινος, Ανάφη, Κίμωλος, Αντίπαρος, Φολέγανδρος, Μακρόνησος, Ηράκλεια, Γυάρος, Πολύαιγος, Κέρος, Ρήνεια, Δονούσα, Θηρασία, Αντίμηλος, Δεσποτικό, Σχοινούσα, Κουφονήσια, Δήλος
Δωδεκάνησα Ρόδος, Κάρπαθος, Κως, Κάλυμνος, Αστυπάλαια, Κάσος, Τήλος, Σύμη, Λέρος, Νίσυρος, Πάτμος, Χάλκη, Σαριά, Λειψοί, Ψέριμος, Αγαθονήσι, Λέβιθα, Καστελόριζο (ή Μεγίστη), Σύρνα, Αλιμιά, Αρκοί, Γυαλί, Νίμος, Τέλενδος, Φαρμακονήσι, Κίναρος, Κρήτη, Ίμβρος και Τένεδος (ανήκουν στην Τουρκία)

 

 INFO: Rethymnon Sailing Club  Segelclub von Rethymnon  Club de Voile de Réthymnon
Αρχιτέκτων Μηχανικός, Δημήτρης Καλούδης, Χορτάτζη 30 Ρέθυμνο, Κρήτη
ΠΛΑΚΑΚΙΑ / ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ / ΕΠΙΠΛΑ, ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΜΠΑΝΙΟΥ / ΞΥΛΙΝΑ ΔΑΠΕΔΑ
BCS ΣΚΑΛΩΣΙΕΣ, ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ, ΕΙΔΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ
ibcon καινοτόμες κτιριακές κατασκευές

 

 


 

Ενημέρωση νέα Ενημερωτική πύλη Ρεθύμνου Φόρουμ Οδηγός αγοράς & κατάλογος επιχειρήσεων νομού Ρεθύμνου Κρήτης

 

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες